You are here

Момировић: Изградња станова за припаднике снага безбедности у пуном јеку, ускоро предаја првих кључева

 

Београд, 20. фебруар – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је у Земуну са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином градилиште станова за припаднике безбедности.

Предвиђени рок за завршетак првих станова у Земуну је до краја децембра 2021. године, а министар Момировић је најавио прве предаје кључева на овом пројекту у току наредних месеци у неколико градова у Србији.

„У априлу предајемо 500 станова у Новом Саду, 200 у Крагујевцу, 200 у Краљеву. Радимо јако на томе да у наредних неколико година ни један припадник снага безбедности нема нерешено стамбено питање. Овај пројекат је иницирао председник Вучић и сада пред очима видимо пројекат који је активан, где се граде хиљаде станова. Са министром Вулином обишли смо данас радове на изградњи станова за припаднике безбедности у Земуну, динамика извођења радова је солидна и овом приликом апелујемо на извођаче да се појача темпо. Држава је за овај пројекат издвојила значајну суму, на изградњи станова раде српске фирме, као што српске фирме производе све оно чиме се ови станови опремају. То је важно за развој наше грађевинске индустрије, али и раст наше привреде“, рекао је министар Момировић.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је овај пројекат пример пример како држава брине о припадницима снага безбедности.

„О њима се иначе брине само када наиђу тешка времена. Али, председнике Вучић је то покренуо плански и сваки припадник снага безбедности зна да држава сад брине о њему, зна да је његова породица збринута и да ће он моћи да се посвети свом послу. Захваљујем министру Момировићу што је тако упоран и тако посвећен свакодневним активностима на овом и на свим нашим градилиштима“, навео је министар Вулин.  

 

Изградња Србије видео линк