You are here

Момировић: Клизиште Дубоко биће санирано у наредне четири године

 

Београд,  6. март - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића обишао је данас клизиште Дубоко надомак Београда и поручио да ће то клизиште, које је једно од највећих у Европи, бити потпуно санирано у наредне четири године.

Реч је о клизишту код Умке и у Дубоком на путу Београд - Обреновац, а Момировић је рекао новинарима да вредност тог пројекта сигурно неће бити мања од 100 милиона евра.

„Морамо то да завршимо у наредне четири године и да сваке године влада издваја за тај пројекат најмање 20 милиона евра, како би инвестирали у Београд и Обреновац и да они буду још боље повезани“, поручио је Момировић.

Министар је обишао бродом локацију Дубоко заједно са замеником градоначелника Београда Гораон Весићем, в.д. директора Путева Србије Зораном Дробњаком, директором ЕПС-а Милорадом Грчићем и представницима општина Обреновац и Чукарица.

Момировић је истакао да ће санирањем клизишта, на којој се налази траса саобраћајнице Барич- Дубоко-Умка- Остружница, бити решен тај вишедеценијски проблем за око 200.000 становника.

Само пројектовање за санацију клизишта Дубоко трајаће сигурно годину дана, напоменуо је министар.

Весић је рекао да проблем клизишта Дубоко постоји скоро 50 година и да се нико раније ко је био на власти у Београду, Обреновцу и на Чукарици није бавио тим проблемом.

„Влада Србије је уз нашу жељу из Београда успела већ прошле године да одвоји средства да се расели 55 кућа на клизишту, које су имале највећи проблем. Тако да је први корак урађен, расљени су људи који су били на клизишту. Следећи корак је пројектовање и после креће изградња“, навео је Весић.

 

Фото: Танјуг