You are here

Момировић: Морамо да идемо напред, настављамо да градимо Србију

Сремска Митровица, 07. октобар – Сведоцимо смо да данас градимо фантастичне аутопутеве, брзе пруге, аеродроме, али ако не градимо и не ојачамо домаће приватне компаније које ће издржати кризу која је пред нама као што су се превазишле и кризе које су остале у деценијама иза нас, нећемо испунити главни циљ, а то је модерна и економски јака Србија, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, данас након отварања новог погона фабрике “Белт” у Сремској Митровици.

“Компанија “Белт” је једна од таквих компанија, која ради и послује од 1991. године, која баштини јаке породичне вредности, која ће и у будућности наставити да упошљава нове раднике и на прави начин представља нашу индустрију широм Европе”, нагласио је министар Момировић.

Министар Момировић је додао да је Сремска Митровица доживела невероватне промене у претходним годинама, а током следеће недеље биће расписан тендер и за проширење луке. Реализација овог пројекта представља озбиљну подршку индустрији у овом делу земље, у вредности од 42 милиона евра и радиће се заједно са партнерима из Европске инвестиционе банке и Светске банке.

Власник компаније “Белт” Томислав Белоица, као и председник скупштине општине Сремска Митровица Владимир Павловић овом приликом су се сложили да захваљујући ефикасној и одговорној локалној самоуправи, Сремска Митровица може очекивати још нових инвестиција.

Непосредно пре отварања новог погона фабрике “Белт” у Сремској Митровици, министар Момировић обишао је радове на деоници Сремска Рача – Кузмин, чија је укупна дужина 18 km са мостом преко реке Саве и представља део пројекта изградње aутопута Београд – Сарајево. Предвиђено је да будућа саобраћајница пролази кроз насеље Кузмин све до постојећег граничног прелаза код Сремске Раче, где ће бити изграђен мост преко реке Саве у дужини од 1327 m. Поред изградње моста преко реке Саве, пројектом је предвиђена изградња моста преко реке Босут, као и петље Босут и петље Кузмин која представља везу аутопута Београд-Шид са аутопутем Кузмин-Сремска Рача.