You are here

Момировић: Моравски коридор је инвестиција у будућност Србије

Адрани, 21. јул – Моравски коридор је највеће градилиште у нашој земљи и на њему је тренутно запослено више од 3.600 радника и то у тренутку када је у Европи рат и када нико не размишља о јавним инвестицијама, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након што је данас обишао радове на изградњи Моравског коридора, на деоници пројекта од Краљева до Чачка.

„За нешто више од годину дана повезаћемо Краљево са ауто-путем Милош Велики, а до краја године повезаћемо Крушевац са Коридором X. У периоду од три године у плану нам је да завршимо Моравски коридор. Не одустајемо ни од једног пројекта и не повлачимо се ни са једног градилишта, јер нам је у првом плану одговорност да све започето и завршимо“, рекао је Момировић.

Ова деоница је од посебног значаја како за Краљево тако и за Чачак јер ће бити повезани најквалитетнијим аутопутем у Југоисточној Европи а самим тим отворили смо перспективу у овом делу земље, закључио је министар Момировић.

Министар је додао да све ове пројекте спроводимо захваљујући фискалној консолидацији и храброј политици Александра Вучића, јер ако желимо да наставимо са инвестицијама, и ако желимо да обезбедимо бољи стандард за наше грађане нама је управо таква политика и потребна.

Обиласку радова присуствовао је и директор Коридора Србије Александар Антић и том приликом је нагласио да је ово захтеван пројекат али су потпуно активирана сва градилишта, а посебност овог прокекта је у чињеници да се упоредо са изградњом ауто-пута од Краљева до Чачка ради и хидротехничко уређење Западне Мораве.

„Радови су интезивни, али се налазимо у доброј динамици и у складу са оним обећањима које смо дали председнику Вучићу током његове претходне посете“, додао је Антић.

Моравски коридор од изузетног је значаја јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11. Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка - Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника. Моравски коридор ће бити први дигитални ауто-пут у Србији. Укупна дужина износи 112 километара и обухвата три деонице: Појате – Крушевац (27,8км), Крушевац - Адрани (53,8км), Адрани - Прељина(30,6км).