You are here

Момировић: Моравски коридор је највеће градилиште у Србији

 КРУШЕВАЦ, 24. фебруар – На Моравском коридору ангажовано је преко 2.500 радника, близу хиљаду јединица механизације и ово је највеће градилиште у Републици Србији, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка радова на траси и потпорном зиду на деоници ауто-пута од Појата до Крушевца, у склопу Моравског коридора.

Министар Момировић истакао је да је поносан на све што је до сада урађено и захвалио се радницима и представницима компаније „Бехтел Енка“.

„Циљ нам је да се радови заврше у предвиђеној динамици, и да урадимо нешто о чему нико није могао да сања пре десетак година. Ово је ауто- пут највиших стандарда у овој земљи, најмодернији у Југоисточној Европи и најшири ауто- пут у нашој земљи.“, рекао је Момировић.

Са министром  Момировићем у обиласку радова били су и директор Коридора Србије Александар  Антић, градоначелница Крушевца Јасмина Паруловић, као и представници компаније „Бехтел Енка“.

„На Моравском коридору се веома интезивно ради. Наша очекивања су де ће се у потпуности у наредна два месеца на деоници од Појата до Крушевца завршити сви земљани радови и на потезу од Појата до Макрешана завршити све објекте и у потпуности повезати трасу. “, казао је директор Коридора Србије Александар Антић.

Моравски коридор од изузетног је значаја јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11. Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка - Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника. Моравски коридор ће бити први дигитални ауто-пут у Србији. Укупна дужина износи 112 километара и обухвата три деонице: Појате – Крушевац (27,8км), Крушевац - Адрани (53,8км), Адрани - Прељина(30,6км).