You are here

Момировић: Настављамо са пројектима који мењају перспективу Србије и у условима енергетске кризе

Бачка Паланка, 14. септембар – У условима светске енергетске кризе када је фокус само на уштеди енергената, пре свега струје, ми настављамо са инвестицијама и пројектима који мењају привреду и перспективу ове земље, а притом не одустајемо ни од локалних саобраћајница јер знамо колико су оне важне, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка реконструкције и проширивања државног пута на деоници Бачка Паланка – Бегеч, важне саобраћајне везе ове општине са Новим Садом.

 „Наше стратешко опредељење је да завршимо саобраћајницу од Новог Сада до Бачке Паланке -да је потпуно реконструишемо и проширимо, јер овде имамо живу привреду, велика предузећа, пуно запослених и зато је потребна најквалитетнија саобраћајница“, истакао је Момировић.

Министар Момировић је додао да се инвестиције не могу одржати ако грађани не буду пратили инструкције Владе и председника Републике Србије Александра Вучића које се односе на уштеду енергије у тренуцима када читаву Европу погађа енергетска криза

„Скочиле су цене енергената, а пре свега струје, и то је тренутно апсолутни фокус у Европи. Држава субвенционише струју коју грађани плаћају, која је најјефтинија у Европи и није ни 20 одсто реалне цене. Зато уколико желимо да одржимо све ове инвестиције, да наставимо невероватан економски раст и Србију позиционирамо на потпуно новом нивоу развоја, морамо заједно са нашим грађанима да прођемо кроз ову кризу“, истакао је Момировић.

Министар Момировић је овом приликом упутио и апел свим грађанима да максимално штеде енергенте у наредном периоду, да буду одговорни како би Србија и по овом питању била лидер у региону и Европи, и како би пролеће дочекали спремни за нове инвестиције.

Обиласку радова на реконструкцији државног пута IБ реда број 12 на деоници Бачка Паланка – Бегеч присуствовао је и председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, који је том приликом закључио да је значај реконструкције овог пута вишеструк, пре свега због локалног становништва, али и привреде која гравитира ка Новоме Саду.

Радови на реконструкцији државног пута IБ реда број 12 на деоници Бачка Паланка – Бегеч у укупној дужини од 17,5 км одвијају се у четири фазе. У првој фази предвиђена је изградња кружне раскрснице на почетку обилазнице око Бачке Паланке, док су у другој фази у току радови на реконструкцији пута од кружне раскрснице на почетку обилазнице око Бачке Паланке до нове кружне раскрснице на улазу у насеље Гложан у дужини деонице 10,2 км. Трећа фаза обухвата изградњу две кружне раскрснице на улазима у насеље Гложан и реконструкцију коловоза између њих дужине 2 км. У последњој фази завршени су радови на реконструкцији коловоза од кружне раскрснице на улазу у насеље Гложан до улаза у насеље Бегеч у дужини од 5,07 км. Инвеститор радова је ЈП „Путеви Србије“.