You are here

Момировић: Нови мост преко Дунава биће на понос Новог Сада и целе Србије

Нови Сад, 10. фебруар – Нови Сад је један од најлепших градова у Европи, град који је проглашен за европску престоницу културе и да би квалитет живота достигао максимум морамо значајно да инвестирамо новац у инфраструктуру, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

„Велике инвестиције уложене у обилазницу око Новог Сада, у мост који се наставља на Булевар Европе, биће ново обележје овог града. Ми као држава, односно као Влада, када инвестирамо водимо се са два принципа, једно су високи европски стандарди, а друго је цена. Желимо да цена буде оптимална, а стандарди највиши. У овом случају нисмо желели да урадимо неки јефтини мост, који је погодан за транзитне коридоре већ да направимо нешто што ће оставити трага у деценијама и вековима који су пред нама“, рекао је министар Момировић. Он је нагласио да је политика председника Александра Вучића свој највећи успех имала у огромном инвестиционом таласу у инфраструктуру целе земље.

„Ти велики инфраструктурни пројекти не смеју да заобиђу ни локалне самоуправе, ни највеће градове у нашој земљи“, истакао је министар Момировић.

Министар Момировић је на данашњем састанку са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и представницима кинеске компаније ЦРБЦ разговарао о наредним корацима на пројекту изградње новог моста преко Дунава. Градоначелник Вучевић је истакао да ово јесте мост од националног значаја, али да је по архитектури ово градски мост, а не транзитни и да мора имати такав карактер и изглед.

Директор „Коридора Србије” Александар Антић, изразио је захвалност на поверењу да Коридори Србије буду инвеститор на пројекту изградње обилазнице око Новог Сада, са мостом преко Дунава. Истакао је да ће се потрудити да Нови Сад и Новосађани што пре добију овај изузетно важан мост који ће бити један од симбола овог града.

Oбилазницa око Новог Сада са мостом преко Дунава биће дужине 2.400 метара, и радиће се у сарадњи са кинеском компанијом ЦРБЦ и Коридорима Србије. Предвиђена вредност пројекта је 129,6 милиона евра, а проглашен је за пројекат од посебног значаја за Републику Србију.  Завршетак радова планиран је за 2024. годину.