You are here

Момировић: Обилазница око Горњег Милановца напредује по плану без одступања

Горњи Милановац, 4. март – Општина Горњи Милановац до маја следеће године добиће приступну саобраћајницу на ауто-пут Милош Велики, што је највећа инвестиција у ову општину у последњих 60 година, најавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, који је са председником општине Горњи Милановац Дејаном Ковачевићем ванредно обишао радове на обилазници око Горњег Милановца. 

"Желео сам и лично да се уверим како теку радови на овој саобраћајници која је од виталног значаја за Горњи Милановац и њене грађане. Ако се због отежаних временских услова није могло радити на градилишту, радило се на неопходним пропратним радовима и ниједног тренутка се није стало. Саобраћајница ће бити изграђена по свом савременим стандардима, до маја следеће године како је првобитно планирано и ту нема одступања. Ово је пројекат вредан 30 милиона евра који се реализује уз помоћ наших пословних партнера из Кине. Кад се заврши значиће долазак нових инвеститора и веће плате грађенима и зато је потпуно бесмислена опструкција овог пројекта од стране појединих медија. Али, избори се ближе и онда користе сваку прилику да обезбвреде оно у шта ми укажемо огроман труд и напор, а све у циљу бољег живота наших грађана", нагласио је Момировић. Он је напоменуо да ће се изградњом планиране саобраћајнице повезати постојећа и будућа индустријска зона на територији општина Горњи Милановац са Коридором 11 по најоптималнијој цени.

Председник општине Горњи Милановац захвалио се министру за несебичан допринос на овом пројекту и истакао да ће житељи Милановца то знати да цене.

„Свакодневно пратимо радове на приступној саобраћајници од Такова до Горњег Милановца, сви припремни радови су у току и неће се изаћи из оквира договореног уговором иако нам временски услови не иду на руку“, рекао је Ковачевић.

Изградња будуће обилазнице представља нову везу између државног пута IБ 22 (Ибарска магистрала) и аутопута Е763 „Милош Велики“ (петља Таково) Дужина обилазнице износи око 9.5 км. и пројектована је за брзину од 60 км/ч. Уговорна вредност пројекта износи 30.498.281,81 еура, а предвиђени рок за завршетак радова је мај 2023. Извођач радова је Power Construction Corporation of  China Limited.