You are here

Момировић обишао радове на реконструкцији пута Нови Пазар - Тутин

 

Нови Пазар, 11. септембар – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић данас је посетио Нови Пазар и обишао радове на реконструкцији државног пута од Новог Пазара до Тутина. Том приликом министар Момировић се, са министром спорта и омладине Вањом Удовичићем, састао и са представницима локалних спортских организација.

 

Рок за завршетак саобраћајнице дуге 20,5 километара између Новог Пазара и Тутина је јун наредне године, а реконструкција овог пута је део споразума на највећем државном нивоу, између председника Србије Александра Вучића и председника Турске Реџепа Таипа Ердогана. Министар Момировић је током обиласка радова истакао велику важност ове саобраћајнице за све становнике и привреднике овог краја и нагласио да Нови Пазар ужива велику пажњу свих сектора у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре због многих покренутих, али и планираних пројеката из његовог сектора. 

 

Реконструкција саобраћајнице Нови Пазар-Тутин, у дужини од 20,5 километара, почела је крајем 2019.године. Пројекат  вредан 24 милиона евра финансира се из кредита Турске, чија компанија „Ташјапи“ је главни извођач радова. Рок за завршетак радова је јун следеће године, али ће се настојати да радови буду завршени до краја ове године.