You are here

Момировић поручио локалним самоуправама: Моравски коридор је наш приоритет, јер ће довести инвестиције, посао и веће плате

 

Београд, 20. април - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем одржао је данас оперативни састанак са представницима локалних самоуправа, кроз које пролази траса будућег Моравског коридора. Овај путни правац је од великог значаја, јер је то спона Kоридора 10 и 11, осовина око које живи око пола милиона грађана и основ будућег привредниг развоја овог краја, сагласили су се учесници састанка, представници МГСИ, ЈП Kоридори Србије и челни људи општина и  градова Ћићевац, Трстеник, Варварин, Врњачка Бања, Чачак, Kрушевац и Kраљево.

“Ово неће бити пут којим млади људи одлазе, већ путеви којима се враћају у свој родни крај, овде живе, раде и планирају своју будућност. Овај аутопут је будућност Србије и права победа политике председника Вучића. Овде на траси овог коридора ће се прво остварити наш успех на пројекту Србија 2025“, нагласио је министар Момировић после састанка.

На састанку је разматрано и формирању посебне стручне службе која ће се бавити комуникацијом са извођачима, локалним самоуправама и грађанима и решавањем проблема који ће се појавити током извођења радова.

“Овај пут ће отворити могућност за значајан раст плата у свим градовима  и општинама на траси и мислим да ћемо успети нешто о чему нико није сањао. Захвалан сам свим представницима локалних самоуправа, јер изградња великих инфраструктурних пројеката увек вуче са собом и одређене проблеме. Овај најмодернији аутопут у Србији пролази кроз бројна насеља, па смо на данашњем састанку прошли отворена питања, добили информације на који начин ћемо да решимо прилаз или да експропришемо имања, која ће да буду одсечена након градње аутопута и покренули још нека оперативна питања”, рекао је министар и нагласио да је америчко - турски конзорцијум Бехтел Енка у обавези да до краја марта 2024. заврши цео Моравски коридор.