You are here

Момировић: Пријатељство и сарадња са Немачком најснажнија у историји односа наших земаља

 

Београд, 22. јануар- Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић састао се данас са Њ.Е. амбасадором Савезне Републике Немачке Томасом Шибом у згради Владе Републике Србије. Теме састанка биле су јачање сарадње између двеју земаља у области инфраструктурних пројеката ресорног министарства, посебно у домену пројеката који се тичу заштите животне средине а у које је Немачка укључена кроз финансијску и логистичку подршку.

 

Министар Момировић истакао је да је Немачка са 1,9 милијарди долара појединачно највећи донатор Србије и стратешки партнер од највећег значаја у процесу придруживање Србије Европској унији.

,,Покушао сам да пренесем амбасадору обим инвестиција које Влада спроводи у Србији, и какави су наши планови у наредном периоду.  Годинама пратим наше односе и веома сам поносам што сам члан Владе која, као један од својих највећих достигнућа може да упише највећи степен поверења са нашим пријатељима широм Европе, нарочито са Немачком. Уверен сам да ћемо у наредном периоду наставити са овако добром комуникацијом, и желео бих овом приликом да се захвалим Немачкој на свој подршци коју нам пружа на нашем европском путу", рекао је министар Момировић.

 

Амбасадор Шиб истакао је да Србија увек може да се поузда у Немачку као важног партнера у инфраструктурним пројектима и на путу прикључења земља Европској унији.

,,Разговарали смо о веома важним инфраструктурним пројектима у које је Немачка укљужена и финасира их, а ради се о фабрикама за пречишћавања воде у Крушевцу, Сомбору и систему за водоснабдевање у Врању. Убеђени смо да ћемо у том правцу и наставити сарадњу, пре свега да дамо важан допринос на изградњи инфраструктуре  у Србији уз уважавање свих услова заштите човекове средине. Србија увек може да се узда у Немачку као важног партнера и Немачка ће бити и остати поуздан партнер Србији и на путу Србије ка ЕУ", изјавио је Шиб.

 

 

Фото: Танјуг