You are here

Момировић: Пут Кокин Брод - Прибојска бања биће готов до 15. новембра

Прибој, 20. јул – Ово је изузетно важан путни правац за све грађане Прибоја и Нове Вароши, а данас сам се уверио да се радови изводе интезивно и одвијају се планираном динамиком, а грађани ће у наредном периоду добити шири и безбеднији пут, рекао је  министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након обиласка трасе пута на деоници Кокин Брод – Прибојска бања.

„Завршили смо десет километара пута на територији општине Прибој, до 15.септембра биће завршено више од осам километара пута и до 15. новембра нам остаје да завршимо још шест километара потпуно поштујући динамику радова“,закључио је министар.

Министар Момировић се овом приликом осврнуо и на тренутну реконструкцију ауто-пута "Милош Велики" где се на деоници Уб- Лајковац изводе радови на рехабилитацији коловоза услед појаве оштећења на коловозу.

„Ауто-пут "Милош Велики" је од суштинског значаја за развој овог дела наше земље и беспредметно је коментарисати поједине медијске наслове да је овај ауто-пут срамота за нашу државу“,рекао је Момировић.

Министар је додао да се тренутно налазимо у највећем инвестиционом таласу у историји ове земље и да је народ  показао колико поверење има у политику председника Александра Вучића која је довела до невероватних промена и да ћемо наставити заједно да се боримо за бољи живот наших грађана.

„Чист пример је Прибој који смо некада звали "Долином глади", а сада се Прибој уздиже и на добром је путу да након реализације свих пројеката постане мотор развоја Западне Србије“, истиче Момировић.

Радове на деоници Кокин Брод – Прибојска бања заједно са министром Момировићем обишли су и председник општине Прибој Лазар Рвовић као и народни посланик  Крсто Јањушевић који је том приликом нагласио да нема прекида у радовима на овој веома захтевној деоници и да држава налази начин да одржи снажну економију

„Поносни смо зато што је Србија умрежена ауто-путевима и брзим саобраћајницама са циљем да се привреда и туризам још више развијају, а све у корист свих грађана наше земље“, наглашава Јањушевић.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић истакао је да је ова министрова посета најбољи показатељ колико је држава као и ресорно министарство посвећено инфраструктурним улагањима у Прибој и додао да је током последње посете председника државе Прибоју договорено низ инфраструктурних пројеката, чија реализација се тек очекује.

Министар Момировић непосредно пре обиласка целе трасе пута на деоници Кокин Брод – Прибојска бања, одржао је и радни састанак са представницима општине Прибој где се разговарало о свим актуелним темама.

Радови на реконструкцији државног пута Кокин Брод – Прибојска бања, у укупној дужини од 26 км. започети су септембра 2021.године и укључена су два извођача : „Нови Пазар пут“ и „Путеви Ужице“.

Вредност уговорених радова износи 1,32 милијарди динара. Очекивани рок за завршетак радова је до краја 2022.године, а до сада је реализовано више од 70 процената вредности радова.