You are here

Момировић: Реконстукција пута од Кокиног Брода до Прибојске Бање без паузе у хладним временским условима

 

Нова Варош / Прибој, 8. новембар - Министар грађевинасртва, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас завршене радове на путу у Новој Вароши, а потом и текуће радове на рехабилитацији државног пута на деоници  Кокин Брод - Прибојска Бања који су започети у септембру ове године. 

Министар је у Новој Вароши најавио инвестицију изградње кружног тока, где се почетак радова очекује почетком пролећа а завршетак до краја  лета следеће године. Он је истакао да када је реч о путу кроз Нову Варош, чија је дужина нешто више од један километар и инвестиција око сто милона динара, он ће упркост томе што је мањи омогућити пораст цена плацева на Златару и могућност проналажења нових послова.

Председник општине Нова Варош Радослав Васиљевић истакао је да су по завршетку пута кроз Нову Варош цене ара на Златару драстично порасле као и потражња за плацевима.

,,Ово није само државни пут другог реда који спаја две општине, Сјеницу и Нову Варош, ово је нововарошка најдужа улица која спаја Браношевац и центар Златара, прву и другу туристичку зону Златара. Од овог пута  зависи останак народа на нашим просторима'' казао је Васиљевић.

Приликом обиласка радова на деоници Кокин Брод-Прибојска Бања, Момировић је напоменуо да је овај пут добар пример којим темпом теку радови, када председник Србије да обећање грађанима Прибоја и да ће динамика радова бити на највишем нивоу упркос хладнијим временским условима..

,,Присуствујемо и по овим временским условима комплетној реконструкцији пута од Прибоја до Кокиног Брода,  дужине 27 километара. Ради се и реконструкција коловозне конструкције, заштита косима, санација клизишта, и овај пут је вероватно најважнији пут у овом делу Србије'' рекао је Момировић. Министар је додао да су за следећу годину у буџету министарства опредељена  додатна средства за изградњу значајног броја локалних путева, као и да у округу Прибоја креће изградња пута од Баре-Камена Гора дужине 9 километара и вредности око 450 милиона динара.

 Председник општине Прибој  Лазар Рвовић захвалио се напорима ресорног министарства и министра Момировића што су брзо приступили реализацији обећања председника Вучића у остваривању деценијског сна становика Прибоја, чиме се значајно олакшава долазак нових инвеститора у крај.

 

Радови на реконструкцији државног пута Кокин Брод - Прибојска Бања почели су почетком септембра и укључена су два извођача : „Нови Пазар пут“ и „Путеви Ужице“. Вредност уговорених радова које изводи „Нови Пазар пут“ је 282.200.000,00 динара са пдв-ом у дужини од 5 километара . Вредност уговорених радова које изводи  предузеће „Путеви Ужице“ је око 165.200.000,00 динара са пдв-ом у дужини 3,6 километара.