You are here

Момировић: С еколошком инфраструктуром Стара Пазова и Инђија више неће имати проблем отпадних вода

 

Бановци, 26. април - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић са председником општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем и в.д. директором ЈП Путеви Србије Зораном Дробњаком обишао је радове на државном путу Стара Пазова – Стари Бановци и кружном прелазу где се у оквиру пројекта изградње брзе пруге Београд – Нови Сад гради надвожњак.

Радови на реконструкцији три изузетно важне деонице државног пута у Старој Пазови су пред завршетком, а реч је о кружној раскрсници државних путева ИИА 127 у Старој Пазови, деоници Стара Пазова – Стари Бановци и деоници Стари Бановци – Рума. У оквиру изградње пруге за велике брзине Београд – Нови Сад, крајем јануара за друмски саобраћај је затворен путни прелаз у Старој Пазови и започели су радови на изградњи нових колосека и новог путног надвожњака преко пруге.

„Ми се трудимо да помогнемо локалним самоуправама и у Старој Пазови, Суботици, Новом Пазару и Тутину. Морамо што пре да урадимо завршни слој асфалта и изградимо надвожњак у Старој Пазови који иде преко пруге која ће бити најбржа у Источној Европи. Док грађанима Старе Пазове не обезбедимо комфорну комуникацију, нећемо пустити брзу пругу, јер нам је важно да грађанима обезбедимо слободно и безбедно кретање“ казао је Момировић

Министар Момировић истакао је да је Србија у програму великих инвестиција у еколошку инфраструктуру и да је за Стару Пазову и Инђију одвојено  60 милиона евра за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода и 55 километара канализационе инфраструктуре. У наредне две године Стара Пазова и Инђија неће имати проблема са отпадним водама, а у плану је да у наредних пет година преко 80 процената отпадних вода у Србији бити пречишћено. По завршетку обиласка радова на државном путу Стара Пазова – Стари Бановци, министар Момировић обишао је радове и на кружном прелазу где се у оквиру државног пројекта изградње брзе пруге Београд – Нови Сад гради надвожњак.