You are here

Момировић: Са Штадлером договорили обуку српских машиновођа за управљање брзим возовима

 

 ВИНТЕРТУР, 01. јун – Oбука српских машиновођа и железничких радника на одржавању возовa ускоро ће бити реализована у Швајцарској, под руководством експерата компаније Штадлер, договорено је на састанку министра грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића са менаџментом компаније Штадлер.

 

Министар Момировић данас завршава дводневну посту производних погона и фабрике Штадлер у Швајцарској, и том приликом је са својим сарадницима обишао Штадлерову фабрику обртних постоља у Винтертуру, где је имао прилику да се ближе упозна са најсавременијом технологијом која се користи у конструкцији брзих возова који ће бити испоручени Србији до краја октобра ове године.

 

“У фабрици обртних постоља смо видели прецизну швајцарску технику и уговорили обуку наших машиновођа и радника који ће радити на одржавању нових српских брзих возова. Врло брзо ће наши радници доћи у Швајцарску где ће се обучавати да одржавају наше брзе возове”, изјавио је министар Момировић,

 

Министар Момировић подвукао је да му је била изузетна част да на радној вечери проведе време са Петером Шпулером, власником компаније Штадлер, који је том приликом изнео планове за будуће инвестирање ове компаније. Према његовим речима, Србија је заинтересована за стратешко партнерство са компанијом Штадлер и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ће заједничким напорима са председником Републике Србије и председницом Владе Републике Србије покушати да наговоре менаџмент компаније Штадлер да отвори своје производне капацитет и у Србији.  

 

“Осећам велико задовољство што је делегација из Србије на челу са министром Момировићем у Швајцарској, у компанији Штадлер, где има прилику да види како се праве најмодернији и најквалитетнији возови који ће ускоро саобраћати и у Србији”, истакао је Жељко Давидовић, менаџер продаје за Централну и Источну Европу у компанији Штадлер.

 

Током обиласка фабрике и презентације електромоторних гарнитура које ће бити испоручене Србији, министар Момировић је имао прилику да се упозна са свим функционалностима и ентеријером ових најмодернијих возова који ће ускоро саобраћати на брзој прузи Београд-Нови Сад, брзинама и до 200 км/ч.