You are here

Момировић: Састанци у Француској донеће нове инвестиције за изградњу Србије

 

 

Београд, 2.фебруар - Поводом званичне посете делегације Србије Француској, одржани су састанци са француским компанијама Алстом и Ежис, које су ангажоване у раду на изградњи Београдског метроа као и са представницима Удружења послодаваца Француске - МЕДЕФ. На састанцима је разговарано о плановима и току почетка радова који се очекују крајем ове године, али и о потенцијалним новим инвестицијама у домену саобраћаја и инфраструктуре. Момировић је нагласио да ће Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ће пружити сву неопходну помоћ потребну за неометану реализацију сваког сегмента Београдског метроа, једног од најкомплекснијих инфраструктурних пројеката у Србији и региону.

 

“Огромна је част бити у делегацији коју предводи председник Александар Вучић. Најважнија тема  разговора је изградња Београдског метроа као нашег приоритетног пројекат за Србију. После успешних састанака са председником Француске Емануелом Макроном, представницима највећег удружења послодаваца Медеф могу само да изразим понос, што смо на најбољи начин представили досадашња искуства, али и потенцијале будуће сарадњу. Сложили смо се да је интерес компанија из Француске према Србији у сталном порасту. Пред нама су нова велика улагања у инфраструктуру, а издвајам интересовање компаније Суез Винча за третман отпадних вода у Београду”, рекао је Момировић.

 

,,Имамо невероватну част, али и одговорност да радове започнемо у нашем мандату и уверен сам да ће сви, од града Београда, Министарства финансија и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре пружити максимум при реализацији. Са нашим француским партнерима разговарали смо о будућој сарадњу, а грађанима Србије могу да поручим да ће активно учествовати у финализирању пројекта Београдски метро и бирању возова за тај пројекат, а наше најбоље архитекте и грађевински инжењери ће имати прилику да се окушају у доношењу финалне одлуке о изгледу будућих станица метроа” закључио је министар Момировић.

,,Неизмерно сам поносан што са нашим француским партнерима започињемо пројекат Београдски метро и уверен да ћемо га заједничким радом привести крају. Сарадња у области саобраћаја са компанијама из Француска је изванредна'', закључак је састанка министра  грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића са колегом, министром транспорта, Жано Баптистом Ђебаријем.