You are here

Момировић: Снег пада, температуре иду испод нуле, али све главне саобраћајнице биће проходне

Врчин/Београд, 12. децембар – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктурре Томислав Момировић, са Руководиoцем Зимске службе у ЈП ”Путеви Србије” и извршним директором Сектора за одржавање државних путева I и II реда Зораном Стојисављевићем, обишао је путну базу зимске службе у Врчину.

"Снег пада већ 24 сата и наши путари су су успели да очисте све приоритетне путеве, граничне прелазе, прилазе аеродрому Београд, да може несметано да се прође и да се саобраћај одвија. Имамо више од 800 камиона и 1.800 људи на терену и тако ће да буде убудуће и целу ноћ. Температуре падају испод нуле и ми ћемо да обезбедимо током целе вечери и целог дана да све главне саобраћајнице буду проходне. Морам да апелујем на све људе да без преке потребе не крећу на пут и да они који се одлуче да крену на пут под оваквим условима, то морају озбиљно да схвате и имају адекватну опрему“, изјавио је министар Момировић.

Министар Момировић апеловао је на возаче да не крећу на пут без одговарајуће зимске опреме, посебно на возаче теретних возила, јер је управо због њих било највише застоја у саобраћају на деоницама на којима је снег.