You are here

Момировић: Србија остаје посвећена инвестицијама у водном сектору

Лион, 29. јун – Србија остаје посвећена инвестицијама у водну инфраструктуру, а то најбоље показују пројекти модернизације и развоја лука и речних путева кроз Србију вредни око 500 милиона евра, истакао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након што је у Лиону, са колегама министрима транспорта дунавских прибрежних држава потписао документ о ефикасном одржавању речне транспортне инфраструктуре Дунава и његових притока.

„Јасно смо дефинисали нашу мисију и визију, а то је да поново будемо оно што смо били у време Југославије, једна од водећих нација када је у питању учешће водног саобраћаја у укупном обиму транспорта“, рекао је Момировић.

На крају свог излагања министар Момировић је закључио да је Србија посвећена развоју пловидбе на Дунаву, а потом је изразио задовољство што је данас заједно са колегама министрима и колегама из Европске комисије, потписао овај важан споразум којим се показује спремност да сви заједно, као дунавске обалне државе, предузимамо стварне кораке у циљу његовог одрживог управљања и коришћења у транспортне сврхе.

Осим потписивања документа о ефикасном одржавању речне транспортне инфраструктуре Дунава и његових притока, министар Момировић одржао је министарски састанак и са колегама Западног Балкана, као и са министрима из земаља Европске уније, у оквиру конференције Connecting Europe Days“ такође у Лиону.

„Србија остаје опредељена европским стандардима и свом путу ка Европској унији. Желимо да учврстимо наше односе и да се што квалитетније повежемо, зато тежимо ка још ефикаснијим инвестицијама, пре свега оним које се односе на инфраструктуру” рекао је министар Момировић.

Министар Момировић је на састанку министара имао прилику да чује иновативна решења када је реч о транспорту и мобилности, а све са циљем испуњења амбициозних планова када је реч о зеленој трансформацији.