You are here

Момировић: У 30 локалних самоуправа МГСИ тренутно гради најмодернију еколошку инфраструктуру

Лајковац, 13. август – Ово је један велики и авангардан еколошки пројекат, јер ми тренутно градимо на подручју 30 локалних самоуправа најмодернију канализациону инфраструктуру и колекторска постројења за пречишћавање отпадних вода, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка радова на изградњи комуналне инфраструктуре у општини Лајковац.

 „Урадили смо велики посао до сада на територији општине Лајковац. Изградили смо 10 километара канализационе инфраструктуре тако да смо у самој завршници радова где припремамо асфалтирање“, истакао је Момировић.

Министар Момировић додао је да се само у Лајковцу ради на 4 или 5 различитих локација у које инвестира Влада са циљем да потпуно промени еколошку слику на територији широм наше државе.

„На територији целе државе биће завршено до краја септембра око 300 километара канализационе инфраструктуре, а планирамо до краја године да пустимо у рад 4 постројења за пречишћавање отпадних вода. Еколошки пројекти су заиста најважнији пројекти за Републику Србију“, закључио је Момировић.

Обиласку радова на изградњи канализационе мреже у општини Лајковац у оквиру пројекта „Чиста Србија“ присуствовао је и председник општине Лајковац Андрија Живковић, који је том приликом потврдио да се радови одвијају планираном динамиком у складу са временским условима и захтевима на терену.

„Веома сам поносан да је општина Лајковац део пројекта Чиста Србија, који сигурно јесте један историјски пројекат који се тиче екологије и сигурно да ће се овим пројектом много побољшати услови за живот у општини Лајковац“, рекао је Живковић.

У општини Лајковац у оквиру пројекта „Чиста Србија“ биће изграђено 33 километара канализационе мреже и два постројења за прераду отпадних вода која обухватају 10.100 становника. Вредност инвестиције у изградњу комуналне инфраструктуре у општини Лајковац је 15,3 милиона евра. Извођач радова је кинеска компанија China Road and Bridge Corporation (CRBC).