You are here

Момировић: У наредним месецима завршавамо деоницу Нови Београд - Сурчин

Београд, 21. септембар – Најквалитетнија саобраћајница, пут од стратешке важности за Нови Београд и Сурчин који ће бити главна веза Београда са ауто-путем Милош Велики и који ће  спојити Београд и западну Србију морамо што пре пустити у саобраћај и зато очекујем да ћемо у наредним месецима завршити радове, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка радова на изградњи деонице пута Нови Београд – Сурчин, као дела ауто-пута Е-763.

„У претходним данима направљен је невероватан прогрес на овом пројекту, а с обзиром на то да улазимо у саму завршницу морамо кренути да радимо у две смене, јер изградњом ове саобраћајнице отвара се боља перспектива и за Нови Београд и за Сурчин, као и за град Београд“, истакао је Момировић.

Министар Момировић је закључио да саобраћајном инфраструктуром повезујемо нашу земљу, мењамо Србију, а конкретно завршетком брзе саобраћајнице Нови Београд – Сурчин ће људи из Ужица, Пријепоља, Прибоја, Пожеге, Ариља, Новог Пазара брже долазити у Београд, а Београђани путовати у западну Србију, источну Босну и даље ка Црној Гори.

Министар Момировић је додао да је председник Србије Александар Вучић покренуо изградњу свих ових коридора и ауто-путева за наше грађане, као и да они представљају предуслов за нове инвестиције и даљи раст плата и пензија, али и пут у једну потпуно нову и бољу перспективу и зато када се појави проблем експропријације морамо бити партнери државе због завршетка пројеката који су носиоци економског развоја.

Пре обиласка радова министар Момировић одржао је састанак у кампу кинеске компаније „China Communication Construction Company” на коме се разговарало о свим актуелним темама везано за наставак изградње деонице пута Нови Београд – Сурчин.

Деоница пута Нови Београд – Сурчин, као део ауто-пута Е-763 „Милош Велики“, дужине је 7,9 километара и вредна је 58 милиона евра. Извођач радова је кинеска компанија „China Communication Construction Company”.