You are here

Момировић: Ускоро крећу радови на обилазници око Свилајнца

Свилајнац, 02. фебруар – Општина Свилајнац се наметнула динамичним развојем и доласком страних инвеститора и, на иницијативу Председника Републике Александра Вучића, закључено је да морамо да јој дамо значајну инфратсруктурну подршку за изградњу обилазнице, поручио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом посете овој општини у Поморавском округу. Према његовим речима, предвиђено је да инвестиција износи око 60 милиона евра и да се обилазница заврши у рокu од две године након почетка радова.

“Свилајнац ће коначно добити обилазницу којом ће се растеретити улице у насељеном делу, а пре свега изместити теретни саобраћај. На овај начин ће се повећати квалитет живота грађана, јер ћемо измештањем камиона и тешког саобраћаја смањити буку и загађење у граду“, истакао је министар Момировић.

Министар је са председником општине Свилајнац Предрагом Милановићем и његовим тимом разговарао и о наредним корацима на овом изузетно важном пројекту. Милановић се захвалио министру и Влади Србије што су препознали потребе општине на чијем је челу и навео да се ради о пројекту који ће да буде од велике важности за цео регион око Свилајнца.

Изградња обилазнице око Свилајнца у дужини од 12 километара планирана је у две фазе. Први део обилазнице у дужини од око 7.5 км, којим је предвиђена и изградња два моста, преко реке Велике Мораве и реке Ресаве и други део обилазнице у дужини од око 4,5 км.