You are here

Момировић: Уз подршку ЕИБ-а 1,6 милијарди динара за реконструкцију пута од Рашке до Новог Пазара

Нови Пазар, 19. јул – Нови Пазар је један од градова у који значајно улажемо када је реч о новим инфраструктурним пројектима, а убрзо нас очекује и почетак радова на изградњи важне саобраћајнице од Новог Пазара до Рашке, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић данас након обиласка радова на реконструкцији државног пута Нови Пазар – Тутин.

„Путеви доводе нове инвестиције, зато желимо да све општине и градове у овом делу Србије повежемо најквалитетнијим путевима, а најбољи показатељ нашег преданог рада је да се овде не завршавају инвестиције у путну инфраструктуру у Новом Пазару и читавом региону – настављамо да радимо, а наша мисија је изградња ауто-пута који ће спојити Пожегу и Дугу Пољану“, додао је Момировић.

Министар Момировић је закључио да с обзиром да државни пут Нови Пазар – Тутин није реконструисан више од четрдесет година, било је потребно поново изградити саобраћајницу која је од виталног значаја и за Нови Пазар и за Тутин, а сада је овај пут практично завршен пошто је више од 90 процената радова готово.

Обиласку радова присуствовали су и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац као и председник општине Тутин Салих Хот који је том приликом појаснио колико је тај путни правац важан за инфраструктуру тамошњег региона и да са нестрпљењем очекује да се овај путни правац пусти у рад.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац захвалио се министру Момировићу на залагању и анганжману како би се овај пројекат на време и квалитетно завршио и истакао је да је за овај град битна изградња и обилазнице око Новог Пазара чиме би се решило питање транзитног саобраћаја.

„Нови Пазар има велики туристички потенцијал., а изградњом поменутих саобраћајница значајно ћемо унапредити квалитет и безбедност путне инфраструктуре“, нагласио је он.

Реконструкција саобраћајнице Нови Пазар-Тутин, у дужини од 20,5 километара је пројекат  вредан 24 милиона евра. Извођач радова је турска компанија „Ташјапи“.

Након обиласка радова на реконструкцији државног пута Нови Пазар – Тутин, министар Момировић обишао је и радове на изградњи обилазнице око Новог Пазара, пројекат који за цео крај има огроман значај. Дужина деонице износи 2,3 км, а вредност радова износи 255 милиона динара.

Реконструкција пута Нови Пазар – Рашка биће заједнички финансирана од стране Европске инвестиционе банке и Републике Србије, а вредност радова износи 1,6 милијарди динара. Дужина деонице износи 17,9 км, а извођач радова је Нови Пазар- пут д.о.о