You are here

Момировић: Завршна фаза пројектовања брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде

 

Нови Бечеј, 24. јануар – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић данас је са председником општине Нови Бечеј Сашом Максимовићем присуствовао почетку радова на изградњи више од 47 километара нове канализационе мреже у овој општини, са два постројења за пречишћавање отпадних вода.

„Реализацијом овог пројекта решићемо једно озбиљно питање у овој општини, и то није једини пројекат који Влада Републике Србије овде инвестира, изјавио је министар Момировић. Он је нагласио да се још један важан пројекат за овај део Србије налази пред реализацијом.

„У завршној смо фази пројектовања брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде. Максимално смо посвећени том пројекту и та два велика града у Војводини морамо да спојимо са Коридором 10, као и све локалне самоуправе на траси од Новог Бечеја, Бечеја, Куле. Некако су ти градови и те локалне самоуправе каскале са инвестицијама, са отварањем нових фирми и фабрика, а предуслов за то су нови и квалитетни путеви. Очекујемо да ћемо у наредних пар месеци кренути са изградњом те саобраћајнице и да ћемо у наредне четири године повезати Сомбор и Кикинду најквалитетнијом путном инфраструктуром која ће бити на нивоу највиших европских стандарда“, рекао је министар Момировић.

У општини Нови Бечеј у оквиру пројекта Чиста Србија биће изграђено 47.580,28 метара канализације мреже и два постројења (Нови Бечеј и Ново Милошево) за прераду отпадних вода која ће обухватити 17.000 становника.

Председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић захвалио се министру Момировићу и Влади Србије и рекао да ће се изградњом канализационе мреже решити вишедеценијски проблем у овој општини.