You are here

Момировић: Зима неће зауставити изградњу инфраструктурних пројеката

 

Београд, 25. јануар – Грађевински радови се изводе широм Србије, упркос ниским температурама али морамо да завршимо све путеве, јер грађани то очекују од нас, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током данашњег обиласка радова на деoници пута Нови Београд - Сурчин, нове градске магистрале која ће повезати Београд са ауто-путем "Милош Велики".

„Трудимо се да држимо динамику на територији целе државе. Данас смо овде у Сурчину, практично на најмањем пројекту брзе саобраћајнице, али јако значајне због транзитног саобраћаја кроз Београд, нарочито за Нови Београд и Сурчин. Можда је овај пројекат и најзначајнији за Сурчин јер је саставни део  и петља Јаково која сутра долази на Републичку ревизиону комисију. Очекујем да већ у наредним месецима можемо да кренемо у изградњу те петље која ће значајно у саобраћајном смислу растеретити“, рекао је министар Момировић.

„Нећемо се зауставити док не завршимо све инфраструктурне пројекте. Предуго смо чекали и стагнирали. Предуго је само ауто-пут од Суботице до Ниша био тај где смо могли да возимо максималним брзинама, а ово је само један мали део од 1200 километара ауто-путева и брзих саобраћајница које су тренутно у реализацији“, додао је ресорни министар.

 Министар Момировић подвукао да посао мора да се заврши на време иако је деоница пута од Новог Београда до Сурчина јако захтевна и са великим бројем експропријација.

Деоница пута Нови Београд – Сурчин, као део ауто-пута Е-763 „Милош Велики“, дужине је 7,9 километара и вредна је 58 милиона евра. Извођач радова је кинеска компанија „China Communication Construction Company“.

Обиласку радова присуствовао је и председник општине Сурчин Стеван Шуша, који је  похвалио извођаче радова на ажурности и посвећености и нагласио да ће, завршетком овог пројекта, Сурчин постати једна од најперспективнијих београдских општина.