RSS

You are here

Mост Земун-Борча по плану, отварање у децембру

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да се радови на изградњи моста преко Дунава Земун - Борча, одвијају по плану и најавила да би тај мост половином децембра требало да отворе премијери Србије и Кине.

 

"Радови теку како треба, све се ради на најбољи могући начин и заиста очекујем да 14. или 16. децембра мост Земун - Борча буде отворен", рекла је Михајловић новинарима током обиласка обновљене деонице пута Крупањ - Мачков камен.

 

Одговарајући на питања новинара како ће се звати тај мост, Михајловић је рекла да су се грађани Београда одлучили да се мост зове "Михаило Пупин" али да ће Министарство спровести истраживање како би грађани Србије волели да се тај мост зове. "Ми ћемо дозволити гласање свима у Србији, јер заиста желимо да добијемо сва мишљења и да у децембру када премијер Кине и наш премијер буду отварали тај мост, он има своје име", казала је Михајловић.

 

Према њеним речима, први предлог Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре биће да се тај мост зове "Михаило Пупин" али ће предложити још два или три назива, додала је Михајловић.