RSS

You are here

Најтежа ситуација у сјеничком и пештерском крају

На путевима у региону Ужица, Ваљева, Ариља, Тутина, Сјенице, Ивањице, Новог Пазара, Нове Вароши и даље је тешка ситуација што се тиче проходности, рекао је данас државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица.

 

Он је казао да су данас на састанку Радне групе за координацију послова и активности заштите и спасавања за случајеве ванредне ситуације у Србији имали пресек свих извештаја са терена и додао да је у сјеничком и пештерском крају где се налазе углавном локални и сеоски путеви, половина њих и даље непроходно, али и да проблем прави и снег који тамо и даље пада.

 

"У односу на јучерашњи дан у Србији је од десет непроходних путних праваца, осам и даље непроходно", рекао је Поледица и додао да су прилази свим планинским центрима проходни.

 

Поледица је подвукао да се председници општина суочавају са проблемом недостатка горива за машине за чишћење снега и да ће, они из надлежног министарства, дати предлог да се из републичких робних резерви обезбеди неопходно гориво.

 

На ауто-путу од Ниша до македонске границе снег је до пет центиметара, те се саветује опрезна вожња, поручио је Поледица.

 

Што се тиче железничког саобраћаја, Поледица је рекао да је данас по први пут проходна барска пруга, али и да постоји прекид на прузи од Ниша до Мердара због одрона.

 

Он је рекао да је на прузи од Лапова до Краљева синоћ био прекид железничког саобраћаја у року од пола сата, али је тај проблем решен.

 

Што се тиче унутрашњиx пловних путева Дунав, Сава и Тиса, сви бродови се крећу неометано, а ниво водостаја је у границама нормале са благим трендом опадања у наредних неколико дана, рекао је Поледица.

 

Према његовим речима на нивоу радне групе ресорног министарства послате су инспекције рада и по питању путева и железнице, да се обиђу проблематична места и да се нађу решења.

 

Стање у ваздушном саобраћају је у најбољем реду, рекао је Поледица.