RSS

You are here

Обустављена пловидба кроз низводни пловидбени отвор Панчевачког моста

Министарство  грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре обавештава јавност да је данас, 03. августа у 10 часова и 30 минута дошло до оштећења на друмско-железничком Панчевачком мосту, због чега је Лучка капетанија Београд обуставила пловидбу кроз низводни пловидбени отвор моста.

 

Оштећење је изазвао брод рефулер „КРКА“ који је у низводној пловидби закачио носаче каблова и покидао их. Покидани носачи тренутно висе испод моста те представљају опасност и препреку за низводни саобраћај, због чега је пловидба и обустављена.
 
 Инспектори безбедности пловидбе, одмах након добијања информације о инциденту, изашли су на лице места и констатовали да је због безбедности учесника у водном саобраћају нужно обуставити пловидбу кроз низводни пловидбени отвор моста и изместити пловидбу низводних бродова кроз пловидбени отвор моста за узводно у једносмерном саобраћају.
 
Инспектори су о догађају обавестили власника моста АД “Железнице Србије”, чије су стручне службе изашле на лице места заједно са екипама Електродистрибуције Београд и полицијом. У току је увиђај и утврђивање причињене штете.
 
У инциденту није било повређених, а друмски и железнички саобраћај на мосту одвијају се нормално.
 
Јавност ће после увиђаја бити обавештена о причињеној штети, узроцима и могућим последицама овог инцидента.