RSS

You are here

Општине да доставе економичне и реалне пројекте

Локалне самоуправе морају имати у виду да се држава налази у тешкој ситуацији и због тога пројекти које нам достављају морају бити економични, ефикасни и засновани на реалним потребама грађана, нагласила је потпредседник Владе проф. др Зорана Михајловић која је данас разговарала са руководствима града Ужица и општине Кикинда.

 

Михајловић је са руководством Ужица разговарала о изградњи централног постројења за пречишћавање отпадних вода. Констатовано је да се са овим пројектом касни и да би утврђивање јавног интереса за изградњу постројења омогућило његово убрзање. Такође је разговарано и о изградњи приступних путева за будуће постројење за које је задужено ЈП “Путеви Србије”. Ово јавно предузеће и локална самоуправа задужени су да утврде оправданост захтева да за изградњу овог пута буде издвојено око 200 милиона динара. Тема разговора били су и други инфраструктурни проблеми Ужичана, као и покретање привредних капацитета у овом граду.

 

Представници Кикинде затражили су помоћ ресорног Министаства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре око прибављања неопходних дозвола за изградњу ветропарка “Башаид”. Министарство је уз сарадњу око реализације овог пројекта Кикинди обећало помоћ на завршетку пута Кикинда-Башаид. “Путеви Србије” ће ове године реконструисати осам километара овог пута, док је остатак од четири километра остављен за наредну годину. Разговарано је и о дуговима које предузеће “Тоза Марковић” има према “Србијагасу” и о могућности конверзије тог дуга, а констатовано је да су дуговања према овом јавном предузећу велики проблем и за функционисање топлане