RSS

You are here

Оптужбе Нове странке засноване на неистинама

Како се у јавности не би створила потпуно погрешна слика на основу јучерашњег саопштења Нове странке, које обилује материјалним грешкама, подсећамо јавност на оно што је потпредседник Владе проф. др Зорана Михајловић као министар енергетике урадила како би грађани слабијег имовног стања добили повластице за плаћање утрошене електричне енергије и грејања.


Уредба о енергетски заштићеном купцу којом су социјално угроженим грађанима омогућени бесплатни киловати струје и кубици гаса, баш како је Михајловић и обећала, ступила је на снагу 1. априла 2013. године, а са почетком грејне сезоне, у октобру прошле године, донете су и измене и допуне ове Уредбе, којима су омогућене и повластице за плаћање даљинског грејања.


У току прошле године око 100.000 домаћинстава, односно барем три пута више грађана, искористило је погодности ове уредбе. За њену реализацију у бужету Републике Србије за 2014. годину издвојено је милијарду динара. На тај начин држава је на себе преузела старање о грађанима лошијег имовног стања а социјална функција је измештена из јавних предузећа.


На основу свега набројаног потпуно је јасно да је саопштење Нове странке, у коме се потпредседник Михајловић оптужује да није одржала дато обећања грађанима у овој области, засновано на нетачним премисама, које су логично довеле до неистинитих закључака. Тачно је да је Нова странка једна од најмлађих у парламентарном животу Србије, али чињеница је да њени лидери нису толико „нови“ у политици да би себи допустили луксуз да праве овакве грешке.КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ