RSS

You are here

Отварање моста Земун-Борча средином децембра

При крају четвородневног Самита Кине и 16 земаља југоисточне и централне Европе који ће се одржати у Београду од 15. до 18. децембра, премијери Србије и Кине Александар Вучић и Ли Кећијанг отвориће мост Земун-Борча, најавила је потпредсеник Владе Србије проф.др Зорана Михајловић.

Михајловић је рекла да ће најпре кинески премијер имати билатералне разговоре са премијерима централне и источне Европе и да ће затим бити одржан заједнички самит на коме ће се разговарати о томе шта је урађено у претходном периоду и о инвестицијама у будућности.

"То је најважнији догађај у овом делу Европе. Ово је одлична могућност да се представи Србија и разговара о новим пословима", рекла је Михајловић новинарима у Влади Србије.

Она је најавила и да ће бити потписан документ којим ће се прецизирати наставак рада на пројекту брзе пруге Београд-Будимпешта. Она је додала да ће бити речи и о многим другим пројектима, као на пример о изградњи индустријске зоне код Уба

Михајловић је истакла да је до сада већ регистровано око 2.000 учесника за привредни форум који ће бити одржан током самита. Михајловић је рекла да је до сада регистровано чак 950 представника медија, као и да је Привредна комора Србије контактирала све друге привредне коморе и да ће бити одржан и привредни сајам земаља учесница.