You are here

Отворен реконструисани пут Нови Пазар - Тутин

Нови Пазар, 10. октобар- Реконструисани државни пут IIA реда број 203 Нови Пазар Тутин, у дужини од 20,5 километара, отворен је данас за саобраћај у присуству председника Србије Александра Вучића.

Вредност радова, на којима је главни извођач била турска фирма Ташјапи, износила је 24 милиона евра, а пројекат је финансиран средствима које је држава обезбедила из кредита Турске, уз камату од 2,5 одсто.

Отварању пута присуствовали су министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, амбасадор Турске у Србији Хами Аксој, генерални конзул Турске у Новом Пазару Башар Басол, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, председник општине Сјеница Муниб Мујагић, представници општине Тутин, потпредседник Скупштине Србије Усаме Зукорлић, као и представници Ташјапија.

Радови на реконструкцији саобраћајнице Нови Пазар - Тутин почели су у септембру 2020. године, Аутопут се састоји од три под-деонице преко општина Нови Пазар и Тутин, на којој је реконструисан и мост преко реке дужине 16м (насеље Себечево) на територији општине Нови Пазар.

Реч је о важној регионалној саобраћајници од изузетног значаја за локално становништво, који ће након реконструкције на коју се чекало више од 40 година, добити квалитетнији и безбеднији пут.