You are here

Отворен реконструисани речни путнички терминал у Новом Саду

 

У Новом Саду је отворен реконструисани речни путнички терминал на Дунаву, који је обновила компанија ДП Wорлд Нови Сад, у чијем власништву је Лука Нови Сад. Како је речено, у реконструкцију је уложено пола милиона евра.

,,ДП Wорлд је један од највећих светских лучких оператера, инвеститор каквог ми заиста желимо овде, а то су нове инвестиције и приватизације - када доведете највеће светске компаније које додатно инвестирају и тако желе да зараде новац’’, напоменуо је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

„Приватни инвеститори који доприносе развоју наше земље су инвеститори какве желимо у Србији. Није случајно ова земља у задњим годинама доживела просперитет, то је искључиво резултат посвећеног и поштеног рада“, казао је Момировић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је модернизовани пристан на новосадском кеју наговештај да ће Новосађани на том месту ускоро видети бројне бродове, путнике и туристе, који ће доћи да „уживају у нашем граду и држави“.

„Велика је ствар за целу Србију одлука ДП Wорлд да инвестира овде, а они ће у Новом Саду уложити 35 милиона евра, како би побољшали капацитет луке и да би се више робе извозило и увозило преко нашег града. То је друштвено одговорна компанија која подржава спортске клубове, а жели и да буде партнер у пројекту Нови Сад – Европска престоница културе“, навео је Вучевић.

Генерални директор ДП Wорлд Нови Сад Клаудио Негреану најавио је да та компанија планира да од новосадске луке створи „једно од најважнијих трговинских чворишта на читавом току Дунава“.

„Лука ће нас повезати са Европом и светом, нудећи огромне друштвено-економске користи“, казао је Негреану.