RSS

You are here

Почели преговори о концесији за део Коридора 11

Преговори о давању концесије за изградњу, коришћење и одржавање дела aутопута Е-763 од Београда до Пожеге започети су данас, одржавањем почетног састанка са две кинеске компаније које су прошле претквалификациони поступак - „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC) и „Shandong Hi-Speed Group”.

 

Предмет концесије је изградња и одржавање дела Коридора 11 од Сурчина до Обреновца у дужини од 17,6 километара и од Прељине до Пожеге, у дужини од 30,9 километра, као и управљање, одржавање и коришћење деоница од Обреновца до Прељине, у дужини од 103 километра.

 

На одвојеним састанцима, стручни тим који чине представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и других релевантних државних институција, представио је кинеским компанија пројекте и  процедуру избора концесионара и одговорао на њихова питања. Преговори са кинеским компанијама биће настављени разговорима о техничким, правним и финансијским аспектима посла, који ће бити тема наредних састанака.

 

Према оквирном распореду за спровођење поступка, рок за подношење коначних понуда је 15. децембар 2014. године, а уговор о концесији требало би да буде потписан до краја марта 2015. године.