You are here

Почели радови на изградњи канализације у Крњачи

Београд, 25. фебруар – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и заменик градоначелника Београда Горан Весић отворили су данас радове на изградњи секундарне канализационе мреже у палилулском насељу Крњача.

Министар Момировић је истакао да су за државу све београдске општине подједнако важне и да Влада Републике Србије не прави разлику када је подизање животног стандарда њених грађана у питању.

"Ово је комплексан пројекат кроз који се гради канализација у Котежу, Крњачи и Борчи, као и постројење за пречишћавање отпадних вода, како би се очувала чистоћа наших река", казао је Момировић.

Министар  је додао да је ово само један у низу пројеката којим се инвестира у комуналну инфраструктуру и најавио да су такви пројекти планирани и у Лазаревцу и Обреновцу.  У наредним месецима можемо очекивати изградњу канализационе мреже у Младеновцу, Сопоту и Остружници.

Радови ће бити завршени, како је најављено, у наредне три године.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић навео је да је за изградњу канализације у Крњачи издвојено 55 милиона евра и да ово није крај инвестиција на овој страни Дунава.  У наредних 4 - 5 година, живот становника у овим београдским насељима биће изједњачен са стандардима које имају остале општине.

Отворени су радови на изградњи  6 километра секундарне и прикључне мреже са око 320 кућних прикључака у блоку између улица Јовице Васиљевића, Бранка Момирова и Грге Андријановића.

У прошлој години изграђено је 8 километара секундарне канализације у Блоку браће Марић у насељу Крњача, а у овом насељу је у току и изградња канализационе црпне станице „Крњача 2“, која треба да прихвати највећи део отпадних вода на левој обали Дунава и да их усмери ка постројењу за пречишћавање.