You are here

Почели радови на изградњи трасе ауто-пута Сремска Рача- Кузмин

 

Сремска Рача, 1. март – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић данас је заједно са председником Србије Александром Вучићем, присуствовао почетку радова у Босуту, на деоници будућег аутопута ка Сарајеву од Сремске Раче до Кузмина, заједно са новим мостом на Сави.

Дужина деонице Кузмин - Сремска Рача је 18 километара, са мостом чија је изградња почела у октобру 2019. године.

Деоница Сремска Рача - Кузмин са мостом преко реке Саве део је пројекта изградње аутопута Београд - Сарајево, пројектована за максималну брзину од 130 км на сат.

Имаће по две коловозне траке са зауставним тракама.

Предвиђено је да будућа саобраћајница пролази кроз насеље Кузмин све до постојећег граничног прелаза код Сремске Раче, где је у току изградња моста преко реке Саве у дужини од 1.327 метара.

Радови на траси почињу изградњом петље Босут, а процењена вредност радова на деоници је око 225 милиона евра.

Поред изградње моста преко реке Саве, пројектом је предвиђена изградња моста преко реке Босут, као и петље Босут и петље Кузмин која представља везу аутопута Београд-Шид са аутопутем Кузмин-Сремска Рача. Мост преко реке Саве повезује Србију и БиХ.

Када је реч о другом краку аутопута Београд-Сарајево, аутопут ће се градити на траси Пожега - Ужице - Котроман - Вишеград - Сарајево.

Почетку изградње трасе аутопута поред министра Момировића, присуствовали су и директори Коридора Србије и Путева Србије, Александар Антић и Зоран Дробњак, амбасадор Турске Хами Аксој и представници извођача радова.