You are here

Почиње изградња нове комуналне инфраструктуре у Крупњу

 

Крупањ, 16. новембар – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић данас је са Иваном Исаиловићем, председником општине Крупањ и народном посланицом Иваном Поповић присуствовао отварању радова на изградњи 7,5 километара нове канализационе мреже у Крупњу, где ће бити изграђена и два постројења за пречишћавање отпадних вода.

 

“Овај пројекат је прави сигнал да се Крупањ више не враћа у прошлост. Пројекат је заиста велики у вредности од 5 милиона евра и подразумева изградњу 7,5 километара потпуно нове најквалитетније канализационе инфраструктуре. Када поставимо нове цеви радимо и нови асфалт у ширини од 2,5 метра. Овакви еколошки пројекти су директан наставак политике која је довела до тога да је у Крупњу све мања незапосленост, све бољи квалитет живота, уз нове послове и веће плате“, рекао је министар Момировић.

 

Министар Момировић захвалио се председнику општине и његовом тиму на успешном заједничком раду на пројектној документацији и издавању дозвола. Том приликом замолио је све да наставе са добром динамиком и за највише три године колико траје реализација овог пројекта радови буду завршени како би оставили чисту земљу за нашу децу, јер без тога нема будућности.

 

„Ово је велики дан за Крупањ, придружујем се председнику општине Исалиовићу у захвалници председнику Алескандру Вучићу и министру Момировићу, јер за нас пројекат који је нешто мало мањи од 5 милиона евра јесте изузетно значајан. Седам ипо километара канализационе мреже и два постројења за прераду отпадних вода свакако ће унапредити животни стандард грађана“, истакла је Ивана Поповић, посланица у Народној скупштини Републике Србије.

 

„Крупањ је прва локална самоуправа у Мачванском региону која добија постројења за прераду отпадних вода и озбиљну канализациону мрежу. Пројекат је вредан близу 5 милиона евра и Крупањ никада није имао појединачан пројекат у овој вредности. Потрудићемо се да оправдамо поверење државе и наставити да се боримо за наше становништво да остане да живи овде и да заједно развијамо Крупањ“, рекао је Иван Исаиловић, председник општине Крупањ.

 

У општини Крупањ у оквиру пројекта „Чиста Србија“ биће изграђено 7,5 километара канализационе мреже и два постројења за прераду отпадних вода (Крупањ и Мачков камен). Укупна вредност пројекта у општини  Крупањ је 4.920.516 евра, а комуналну инфраструктуру ће градити кинеска компанија China Road and Bridge Corporation (CRBC).