You are here

Почиње изградња нове комуналне инфраструктуре у Кучеву

Кучево, 18. фебруар – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић данас је са Иваном Раичићем, председником општине Кучево, присуствовао отварању радова на изградњи више од 24 км нове канализационе мреже у овој општини Браничевског округа, где ће бити изграђена и два постројења за пречишћавање отпадних вода.

“У наредних дванест до осамнаест месеци завршићемо највећи део овог пројекта. Ово је део великог инвестиционог таласа у комуналну инфраструктуру како би наше реке учиниле чистим и еколошке стандарде подигли на ниво западне Европе. Председник Србије Александар Вучић је отворио тему и ми морамо да посматрамо ове еколошке проблеме на националном нивоу и тако морамо да их решавамо. Река Пек мора да буде чиста ради будућности овог краја, јер је наша дужност да будућим генерацијама оставимо лепшу и бољу Србију. Непристојно је да неки људи еколошке проблеме користе да би покупили јефтине политичке поене. Ово је дужност ове генерације да проблем реши“, рекао је министар Момировић.

Председник општине Kучево Иван Раичић истакао је да ће се завршетком овог пројекта коначно решити проблем изливања отпадних вода у реку Пек.

„Тиме ћемо заштитити наш еколошки систем. И у наредном период ћемо се борити да нашој деци оставимо чисту реку Пек и да спречимо изливање отпадних вода “, навео је Раичић.

У општини Кучево у оквиру пројекта „Чиста Србија“ биће изграђено више од 24 километара канализационе мреже и два постројења за прераду отпадних вода (Кучево и Раброво) која ће обухватати 4.000 становника. Укупна вредност пројекта у општини  Кучево је 11.203.113 евра, а извођач радова је кинеска компаније China Road and Bridge Corporation (CRBC).