RSS

You are here

Појачати присуство надзора на мосту Земун - Борча

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић рекла је данас да ће ресорно Министарство упутити налог надзорном органу за радове на мосту Земун - Борча да од данас буде више присутан на градилишту и контролише радове, јер одређени радови на мосту "нису онакви какви треба да буду и какви су по пројекту".

Приликом ненајављене посете градилишту моста Земун - Борча, Михајловић је навела да је један од разлога њеног доласка на ту локацију да провери којом динамиком теку радови, како би се уверила да ли ће мост бити отворен за саобраћај до 27. децембра, како је и уговорено. „Представници Министарства сваке недеље обилазе све инфраструктурне пројекте у изградњи, па и овај мост, а данас сам одлучила да и лично дођем у контролу", рекла је потпредседник Владе Србије.

Михајловић је напоменула да су у току разговори између Министарства и извођача и подизвођача радова о потписивању анекса 4. који подразумева додатна плаћања. "То је један од разлога зашто смо желели да видимо да ли је све оно о чему се договарамо на састанцима постоји и на терену”, рекла је Михајловић.

Она је напоменула да су уочене одређене неправилности у извођењу радова на мосту "које баш нису онакве какве ми мислимо да би требало да буду и какве су по пројекту, а мост смо добро платили". "Поред тога што смо мост добро платили и желимо да буде завршен на време, тај посао мора бити урађен и квалитетно", нагласила је Михајловић.

Према њеним речима, надзорни орган ће данас добити налог да се појави на градилишту моста, како би се представници Министарства још боље припремили за преговоре са извођачем радова око анекса уговора и одштетних захтева. Она је објаснила предлог извођача и подизвођача радова за одштетним захтевима износи више од 30 милиона долара и додала да о томе тек треба разговарати да ли ће држава Србија то платити и на који начин.

Она је додала да ће Министарство у тим  разговорима покренути и питање безбедности на мосту између две саобраћајне траке, о којој се такође мора повести рачуна. Михајловић је изразила наду да ће, након уведених сталних контрола градилишта, радови које финансира држава бити квалитетније и на време урађени.