You are here

Поповић: Важно да се цела Србија равномрено развија

Помоћница министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, која је на челу Радне групе за уређење и развој Овчарско-кабларске клисуре, Тања Поповић изјавила је да је први пут ресорно министарство издвојило новац за Овчарско кабларску клисуру.
“Већ неко време се прича о пројектима, захваљујући којима би Овчар бања процветала.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је први пут из буџета издвојило новац за Овчарско-кабларско клисуру, али и за јужну и западну Србију”, рекла је Поповић, поводом првог састанка Радне групе, који је пре неколико дана одржан управо у Овчар бањи.

Министарство је издвојило 1,4 милијарде динара за пројекте у Овчарско-кабларској клисури и Југозападној Србији.

“Од тога 1,16 милијарди је издвојено за јужну и западну Србију, за седам градова и општина, а 235 милиона динара за Чачак и Лучане”, рекла је Поповић и додала да Радну групу за развој јужне и западне Србије води државни секретар Драган Стевановић.
“Радимо као тим и трудићемо се да све пројекте доведемо до краја.

Свима нама, на челу са министром Весићем је важно да расподелимо новац, да се Србија равномерно развија”, рекла је Поповић.
У радним групана учествују представници девет локалних самоуправа: Чачка, Kраљева, Лесковца, Прокупља, Kуршумлије, Лебана, Медвеђе, Бојника и Лучана.

Kонкурс за ове локалне самоуправе, које треба да пријаве пројекте, траје до 31. јануара.

“Апелујем на све председнике опшитна и градоначелнике да се пријаве на конкурс, да што пре кренемо у реализујемо пројекте. Част ми је што сам председница ове Радне групе, што ће иза нас остати све то што будемо урадили. Имали смо одличан састанак, већ имамо и неке предате пројекте.
Захваљујем се и министру Горану Весићу, и премијерки Ани Брнабић чија је ово иницијатива.

А, уз председника Александра Вучића и његову политику, увек је лакше радити за лепшу и бољу Србију”, рекла је Поповић.