You are here

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ВАЗДУШНОМ САОБРАЋАЈУ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И МАЛДИВА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић и министар иностраних послова Малдива Абдул Шахид потписали су данас Споразум о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Малдивске Републике.

Споразумом се регулушу односи две земље ради успостављања редовног авио-превоза између Србије и Малдива.

Овим Министар Весић је рекао да је српски авиопревозник “Ер Србија” крајем јануара ове године представио своје планове за учешће у саобраћају, у оквиру аранжмана “код шера” са партнерима “Катар ервејзом” и “Туркиш ерлајнсом”, за неколико држава са којима није уговором регулисана област ваздушног саобраћаја.

У том смислу, “Ер Србија” је предложила закључење нових међудржавних споразума о ваздушном саобраћај, међу којима и овај са Малдивима.

Весић је истакао да ће успостављање директне линије за Малдиве из Београда, додатно учврстити позицију главног града Србије као саобраћајног “хаба” овог дела Европе.

“Београд ће постати центар са којег ће се обављати саобраћај ка Малдивима, као и другим дестинацијама, што значи да ћемо моћи да привучемо велики број путника из суседних земаља”, рекао је министар.

Он је додао да ће успостављање ове директне авио-линије допринети и целокупном привредном развоју, односно унапређењу трговине, туризма, саобраћаја…

Споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Малдива, предвиђа слободно деловање одређених авио-превозника две државе уз минималну контролу њихових комерцијалних активности - капацитета, тарифа, отварање представништава, продаје превозних докумената, сарадње са другим авио-превозницима.