You are here

Потписан уговор о доградњи нове терминалне зграде на аеродрому Константин Велики

Ниш, 25. фебруар - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић присуствовао је данас потписивању уговора између Аеродрома Србије доо Ниш и конзорцијума домаћих компанија на доградњи пристанишне зграде у оквиру комплекса аеродрома Консатнтин Велики Ниш. Министар Момировић је изразио уверење да ће овај аеродром бити један од најмодернијих аеродрома у Југоисточној Европи и посебну пажњу посветио плановима подршке и будућег развоја.

,,Улагањем у равномерни регионални развој, ова инвестиција је највећи доказ политике Владе Републике Србије, и биће још једна велика инвестиција за град Ниш“, рекао је Момировић.

Уговор су потписали директор Конкорд Веста доо Београд Бранимир Мијаиловић и директор Аеродрома Србије доо Ниш Михајло Здравковић, а потписивању је присуствовала и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски честитала је ресорном министарству, Аеродрому Србије и извођачима радова јер су препознали потребу за развојем аеродрома који у значајној мери утиче на развој привреде, пре свега туризма.

,,Велики смо посао довели у Ниш, и једнога дана добићемо и нову зграду јер је битно оставити утисак на људе, да када слете у наш град имају сјајну зграду, да не чекају на процедуре и понесу лепе утиске одавде“, нагласила је Драгана Сотировски.

Директор Аеродром Србије доо Ниш Михајло Здравковић изразио је задовољство због предстојећих радова и предочио који капацитети и услуге ће бити унапређени доградњом новог објекта и реконструкцијом постојећег.

Доградња терминалне зграде омогућиће капацитет за 1,5 милиона путника годишње и моћи ће да опслужи 6 ваздухоплова истовремено. Имаће 5 излаза (гејтова) и могућност коришћења авио моста, што сада не постоји. Имаће око 700м2 комерцијалног простора и омогући ће значајно бољи конфорт путника и већи број пратећих садржаја.

Уговорена вредност радова износи око 1.3 милијарде динара без ПДВ-а, а предвиђено време за завршетак радова је две године.