RSS

You are here

Потпредседник Михајловић са делегацијом компаније East Capital

Потпредседник Владе проф. др. Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима шведске копаније East Capital на челу са господином Марком Сведбергом. Тема састанка су била улагања ове компаније у Србију, а посебна пажња је посвећена санацији инфраструктуре и путева оштећених у поплавама, изградњи Коридора 10 и рестуктурирању АД“Железнице Србије”.

 

Потпредседник Михајловић је госте упознала са тренутним проценама штете настале услед поплава, као и чињеницом да је Канцеларија обнову и помоћ поплављеним подручјима преузела на себе послове око санације штете.

 

На састанку је разговарано и о реализацији ИПА пројеката, који се поред средстава ЕУ суфинансирају из државног буџета, а истакнуто је и да су предузети први кораци у реструктурирања предузећа „Железнице Србије“.

 

Представници компаније Еast Capital су приметили да Влада улаже огромне напоре на побољшању привредног амбијента у Србији, што у многоме олакшава страним инвеститорима да брже и лакше анализирају тржиште као и да формирају предлоге за инвестирање.