RSS

You are here

Потпредседник Владе Зорана Михајловић разговарала са делегацијом Одбора немачке привреде за источну Европу

Потпредседник Владе проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас са делегацијом Одбора немачке привреде за источну Европу, коју је предводио извршни директор Рајнер Линднер о привредној сарадњи две земље и могућности укључивања немачких компанија у инфраструктурне пројекте у Србији.

На састанку којем је присуствовао и немачки амбасадор Хајнц Вилхелм, оцењено је да је, након природне катастрофе која је задесила Србију, неопходно што пре обновити инфраструктуру и стамбене објекте у угроженим подручјима и радити на унапређењу система за одбрану од поплава.

Потпредседник Владе је нагласила да ће Влада у најкраћем року завршити посао око процене штете, уз ригорозну контролу података које буду доставиле локалне самоурпаве. Прелиминарне процене указују да је на критичној инфраструктури – саобраћајној, енергетској и телекомуникационој, причињена штета која премашује 250 милиона евра.

Немачка делегација интересовала се и за планове Владе кад је реч о санацији штете на енергетској инфраструктри и приоритетним пројектима у том сектору, имајући у виду да немачке компаније располажу најсавременијом технологијом, посебно у области обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности