RSS

You are here

Прва робна кућа „Икеа“ у Београду крајем 2016. године

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, градоначелник Београда Синиша Мали и директор Сектора за некретнине и развој компаније "Икеа југоисточна Европа" Владислав Лалић, потписали су данас у Влади Србије Меморандум о сарадњи у вези изградње прве "Икеа" робне куће у Београду, која би требало да буде отворена крајем 2016. године.

 

Компанија “Икеа” планира да отвори укупно пет робних кућа на територији Србије, две у Београду и по једну у Нишу, Новом Саду и централној Србији, што је инвестиција укупно вредна око 300 милиона евра. У изградњу прве робне куће у Београду код Бубањ Потока, која ће се простирати на 35.000 квадратних метара, биће уложено 70 милиона евра, а градња би требало да почне на јесен наредне године.

 

 

“Влада Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре учиниће све да градња буде завршена у предвиђеним роковима и да се дозволе издају најбрже могуће, као и да се измести саобраћајна инфраструктура код Бубањ Потока. Прва Икеа робна кућа у Србији биће изграђена најкасније до краја 2016. године", рекла је Михајловић, истичући да ће том инвестицијом бити отворено око 300 радних места.

 

Oна је подсетила да је та компанија први пут изразила заинтересованост за долазак у Србију још пре 22 године, а да је интересовање обновљено пре шест година, од кад је било много најава о инвестицији. "Да смо за сваку најаву инвестиције “Икеа” отворили по један објекат, данас бисмо имали читав ланац", навела је она.

 

“Долазак “Икее” у Србију привући ће друге стране инвеститоре у нову привредну зону која ће бити направљена код Бубањ Потока“, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали и додао да ће у наредних месец дана „Икеа“ потписати Протокол о градњи робне куће код Бубањ Потока са Градском грађевинском дирекцијом.

 

Директор сектора за некретнине и развој "Икеа југоисточна Европа" Владислав Лалић рекао је да се дуго причало о инвестицији “Икеа” у Србији, али су сада сазрели услови да се иде корак даље. "Захваљујући доласку “Икее”, грађани Србије моћи ће да купе квалитетне производе по приступачним ценама“, навео је Лалић.

 

 

Он је додао и да Икеа није одустала од намере да у Србији у будућности започне и производњу, односно отвори фабрику и извози своје производе.

 

Амбасадор Шведске у Београду Кристер Асп истакао је да је ово значајан догађај за унапређење односа Србије и Шведске и да потврђује да у Србији постоји повољна пословна клима за долазак страних инвеститора.