RSS

You are here

Радови на мосту Земун - Борча по плану, отварање у децембру

 Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је да се мост Земун-Борча гради без кашњења и најавила да ће га отворити српски и кинески премијер у периоду између 16. и 19. децембра.

Након обиласка овог градилишта, она је истакла да се мост гради по планираној динамици и да ће бити отворен током самита кинеског премијера са 16 премијера централне и источне Европе у Београду.M

До краја ове године требало би, заједно са мостом, да буду завршене и приступне саобраћајнице од Новосадског до Зрењанинског пута, заједно са Зрењанинском петљом, а до октобра 2015. године део од Зрењанинског до Панчевачког пута, рекла je Михајловић.

Говорећи о новом закону о планирању и изградњи, Михајловић је навела да ће тај закон бити усвојен до краја новембра, и да ће на основу њега, у току наредне године бити донета три посебна закона који ће решити питање конверзије земљишта, грађевинских дозвола а биће донет и посебан закон о грађевинарству.

Заједно са потпредседником Владе, мост је обишао и амбасадор Кине, Њ.Е. Ли Манчанг, који се сложио са констатацијом Михајловић да радови теку по плану. "Поштујемо рок и уговор, радимо свој посао и наша компанија (ЦРБЦ) ће учинити све да се на време и квалитетно заврше радови", навео је Манчанг.