RSS

You are here

Ребаланс буџета неће утицати на приоритетне пројекте

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да ће Министарство ребалансом републичког буџета за ову годину остварити уштеде од најмање 15 до 20 одсто.


Михајловић је рекла у Смедереву да то неће утицати на реализацију приоритетних пројеката, попут изградње Kоридора 10 и Коридора 11, Београда на води, улагања у пловне путеве и капетаније и друго, за шта је то министарство обезбедило новац, док ће бити смањени дискрециони расходи. "За све друго биће много мањи буџет Министарства него прошле године, али смо се сада трудили да буде структура расхода буде боље направљена ", нагласила је Михајловић.

 
Према њеним речима, Министарство је смањило и број уговора о привременим и повременим пословима, као трошкове за опрему и одржавање и друго. "Такође ће се спајањем предузећа “Путеви Србије“ и „Коридори Србије“ смањити износ новца који ће та предузећа добијати. Мора се тачно се зна шта су приоритети, а шта ћемо ставити са стране. На пример, „Железницама Србије” ће делом бити смањене субвенције", навела је Михајловић.