You are here

РЕКОНСТРУИСАН ПУТ ИЗМЕЂУ БАЧКЕ ТОПОЛЕ И БАЧКОГ СОКОЛЦА, ВЕСИЋ: НАСТАВЉАМО СА ОБНОВОМ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА

Радови на реконструкцији пута између Бачке Тополе и Бачког Соколца су завршени, а министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић каже да тај пут сада изгледа одлично и најављује нове инвестиције у овом крају Србије, када је реч о путној инфраструктури.

Весић је изразио задовољство због завршетка радова и подсетио да је, када је постао министар, један од проблема у овом крају био управо пут између Бачке Тополе и Бачког Соколца који је, додао је, био у веома лошем стању.

Навео је да је, осим тога, рађен пут између Фекетића и Ловћенца и да је са сомборске стране завршен пут од Кљајићева до Телечке, те најавио да ће се следеће године радити пут од Телечке до Бачког Соколца, који је такође у лошем стању.

“Радили смо пут од Бајмока до насеља Алекса Шантић и сада је цео пут између Сомбора и Суботице у добром стању, а радићемо према Бајмоку од Бачког Соколца око 4, 5 километара пута који није у најбољем стању, као што ћемо следеће године радити и сам пут од Малог Иђоша према Бачкој Тополи тако да ћемо у овом крају заиста већи део важних путева потпуно реконструисати”, рекао је Весић.

Он је најавио да ће следеће године бити измењен закон и да ће бити постављене камере, те да ће мерити осовинско оптерећење асфалта за путеве првог Б реда.

“То ће између осталог бити и на оваквим путевима. Када пролазе камиони, као што је случај на овом путу, мерићемо осовинско оптерећење у асфалту и на тај начин знати да ли су претоварени или не. Они који су претоварени плаћаће за то казне како би на тај начин заштитили путеве које урадимо”, рекао је Весић.

Осим тога, подсетио је да се ради брза пруга између Суботице и Новог Сада и додао да ће се већ следеће године кренути у реконструкцију пруге од Панчева до Суботице која пролази кроз читав Банат.

“Кренућемо у реконструкцију пруга Сомбор-Врбас и Сомбор- Суботица. То су пруге којима се неће возити 200 километара на сат, али ће се возити 120 километара на сат што је сада, с обзиром на стање тих пруга, потпуно невероватно”, рекао је Весић.

Као најважније за овај крај Србије истакао је да ће у наредних месец дана почети изградња брзе саобраћајнице “Осмех Војводине” која ће повезивати Бачки Брег, Сомбор, Кулу, Врбас,  Србобран, Бечеј, Кикинду и Српску Црњу.

“На тај начин показујемо колико нам је тај део Србије важан и колико улажемо у саобраћајно повезивање севера наше земље”, додао је Весић.

Председник Скупштине општине Бачка Топола Саша Срдић је рекао да је један од путева на територији те општине који је био у најлошијем стању управо пут између Бачке Тополе и Бачког Соколца који је важан јер, додао је, покрива седам села.

“Зато је реконструкција овог пута од великог значаја”, рекао је Срдић и изразио задовољство што је министар Весић најавио да ће се и убудуће наставити са реконструкцијом путева што ће, додао је, допринети развоју Бачке Тополе и да она буде примамљива новим инвеститорима.

Председник Скупштине општине Бачка Топола Саша Срдић рекао је да је пут између Бачке Тополе и Бачког Соколца био један од најлошијих, а покрива седам села у тој општини.

"Управо због тога је важно што је овај пут обновљен, али и што ћe се наставити обнова локалних путева", рекао је Срдић и захвалио министру Весићу на ангажовању, јер сваки нови пут значи и већу шансу за долазак инвеститора, и останак људи у Бачкој Тополи.