RSS

You are here

Са општинама Жагубица и Палилула о реконструкцији путне мреже

Реконструкција путне мреже и помоћ у реализацији важних градских инфраструктурних пројеката главне су теме данас одржаног састанка са општинама Жагубица и нишком Палилулом у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Представници Министарства су се на пријему ових општина упознали са главним инфраструктурним пројектима и стањем у овим општинама где је констатовани да је у општини Жагубица приоритет реконструкција пута Пожаревац-Бор и Крепољин-Деспотовац.

 

Ово је општина у Браничевском округу са 12.500 становника који се доминантно баве пољопривредом и сточарством и спада у неразвијене општине у Србији.

 

Представници општине Жагубица упознали су државне секретаре и помоћнике министра у Министарству са процесом примене Закона о планирању и изградњи и констатовали да је обједињена служба за издавање грађевинских дозвола у овој општини почела са радом.

 

Теме разговора са представницима општине Палилула биле су одржавање градске инфраструктуре кроз пројекат појачаног одржавања јавних путева, реконструкција централне пешачке стазе спомен комплекса Старо гробље и систем увођења видео надзора на реконструисаном Спомен парку на Бубњу да би се оправдала одрживост пројекта „Реконструкција спомен парка Бубањ“ финансираног средствима ИПА програма Европске комисије.