You are here

Састанак министра Момировића са амбасадорком Румуније Силвијом Давидоју

 

Београд, 25. мај – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић састао се са Њеном екселенцијом амбасадорком Републике Румуније Силвијом Давидоју,  како би разговарали о сарадњи у домену инфраструктурних пројеката, транспорту и трговини између Србије и Румуније.

На састанку је разговарано о заједничким пројектима двеју земаља и то пре свега о путној и железничкој инфраструктури, као и о већем коришћењу пловног пута Дунава.  Размотрени су пројекти водног саобраћаја који треба да допринесу већој транспортној повезаности две земље. Министар Момировић је подсетио да је у току је реализација пројекта Адаптација бродске преводнице у саставу ХЕПС Ђердап 1,  у оквиру ког је остварена одлична сарадња са румунском страном како у погледу припреме пројекта са аспекта заштите животне средине,  тако и у погледу техничке сарадње у односу на затварање бродске преводнице са српске стране и преузимање саобраћаја са румунске стране.

Министар Момировић се захвалио амбасадорки Давидоју на принципијалном ставу Румуније што поштује територијални интегритет и суверенитет Србије.