You are here

Састанак министра Момировића са амбасадором Федеративне Републике Бразила Барбосом

 Београд, 6. мај - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић састао се данас са Његовом Екселенцијом амбасадором Федеративне Републике Бразила Едуардом Ботеља Барбосом, како би разговарали о билетералној и трговинској сарадњи између Србије и Бразила.

Током састанка истакнути су пријатељски односи двеју земаља, уз захвалност на принципијелном ставу Бразила по питању подршке територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Министар Момировић је током састанка истакао да је Бразил први трговински партнер Србије у Латинској Америци по обиму трговине.

,,Само у 2020. години трговинска размена између наших земаља достигла је ниво од скоро 80 ​​милиона евра и надамо се да бисмо у наредном периоду могли да повећамо ове бројке'' рекао је Момировић.

Амбасадор  Федеративне Републике Бразила у Београду Едуардо Ботеља Барбоса похвалио је активности Владе Републике Србије и председника Александра Вучића у борби против пандемије Ковид-19 и захвалио се испред амбасаде Бразила и дипломатског кора на могућности да се вакцинишу.

.